El magistrat Llarena contradiu al ministre Grande-Marlaska en afirmar en una interlocutòria que no és competent sobre el trasllat de presos

Federico Grande-Marlaska, ministro del Interior.

Pablo Llarena, magistrat del Tribunal Suprem, ha recordat avui que ell no té competència sobre el trasllat dels presos i recorda que és una decisió d’Institucions Penitenciàries, dependent del Ministeri de l’Interior. Així ho afirma en la interlocutòria que rebutja la llibertat de Forcadell, Romeva i Junqueras, davant la petició de ser traslladats a presons catalanes. El ministre Grande-Marlaska s’ha mostrat avui disposat a traslladar els presos, però afirmava que era potestat del jutge autoritzar-ho. Per tant, el magistrat contradiu les afirmacions del ministre.

ACTE COMPLET DEL JUTGE LLARENA -> Auto TS Penal 14 junio 2018

Port de Tarragona