La Policia Nacional deté un menor per suplantar un company en xarxes socials oferint-se a maltractar animals i dones

La víctima va haver de rebre tractament psicològic a causa del ciberassetjament

Policia Nacional han detingut un menor que suplantava a un company a través de diferents perfils en xarxes socials oferint-se suposadament a maltractar animals i dones. El menor, explorat en qualitat de investigat no detingut, va obtenir les imatges publicades en el perfil real de la víctima -que estudia en el seu mateix col·legi- per fer-se passar per ell. A causa d’aquest ciberassetjament el suplantat va haver de rebre tractament psicològic.

La víctima va rebre unes 1.000 trucades i missatges al seu telèfon mòbil

Les investigacions es van iniciar gràcies a la col·laboració ciutadana, després de la recepció d’una gran quantitat de correus electrònics en què es denunciaven perfils en els quals un usuari s’oferia a maltractar gossos i dones, generant una enorme repercussió.

Després de l’anàlisi d’aquests correus i el ciberpatrullaje actiu que agents especialitzats realitzen a les xarxes socials per detectar il·lícits, es va procedir a investigar els fets adonant que el titular del telèfon apareixia en els perfils, de manera que no es tractava d’un cas de maltractament animal o cap a la dona sinó una investigació relacionada amb ciberbullying.

El número de telèfon que apareixia reflectit resultar ser el de la víctima, també menor d’edat i company de classe de l’autor, que es va veure obligat a donar de baixa el nombre davant la ingent quantitat de trucades i missatges rebuts (aproximadament 1.000), veient greument alterada la seva vida quotidiana en ser reconegut i fustigat pel carrer, precisant per això tractament psicològic. Igualment també va haver de donar de baixa el seu perfil real de la xarxa social, ja que l’autor va obtenir les imatges que la víctima pujava al seu perfil per utilitzar-les il·lícitament.

Actualment la investigació continua oberta, ja que amb el mateix modus operandi de l’autor s’han detectat altres víctimes de ciberassetjament pel que es continuen les gestions per a la identificació de nous perfils i persones implicades en els fets.