Interviu revela un pla d’assalt al Parlament per les clavegueres i des d’helicòpters en què participarien 300 agents

Un important contingent d’agents de les Forces de Seguretat de l’Estat, compost per uns 300 agents, estaven preparats el passat 10 d’octubre per assaltar el Parlament, segons publica la revista Interviu. Sis unitats d’elit del Cos Nacional de Policia i Guàrdia Civil prendrien l’edifici per detenir el president Puigdemont, en cas d’haver-se encastellat a l’interior del Parlament.

Segons la veterana publicació, una font pròxima al pla explica que “S’anava a entrar per terra, aire i subsòl”. Per terra s’ocuparien “cinc grups de la Unitat d’Intervenció Policial” (cada grup el formen cinquanta efectius) que deixarien net de possibles manifestants al parc i facilitarien l’entrada al Parlament d’efectius dels GAR (Grups d’Acció Ràpida) de la Guàrdia Civil. Tres-cents d’aquests homes-comandament, que han estat comparats amb els marines nord-americans, estan a Catalunya a l’espera de rebre ordres.

També es publica que els Mossos van rebre “advertències molt clares” per deixar passar a les Forces de Seguretat de l’Estat en el cas que aquestes haguessin d’actuar, afegeix Interviu.