Agredeixen amb un mall els Mossos quan els van sorprendre in fraganti robant a un taller de Terrassa

Eren tres homes que van ser detinguts per robar en una mateixa nit en tres empreses de Girona i Barcelona.

Imatge 1

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 5 de novembre, tres homes com a presumptes autors dels delictes de robatori amb força, atemptat als agents de l’autoritat i falsificació de document públic. La detenció es va produir després de reduir els individus, que es van enfrontar als agents amb un mall i una “pota de cabra” amb els que van aconseguir lesionar els policies. Els detinguts de 29, 38 i 41 anys, de nacionalitat bosniana, croata i romanesa i veïns de Barcelona, van passar a disposició judicial del jutjat de guàrdia de Terrassa. El jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Els fets van succeir el passat diumenge, cap a les 20 hores, quan els Mossos van rebre l’avís que havia saltat l’alarma de seguretat en un taller mecànic de la localitat de Salt. Els autors havien accedit a l’interior de l’empresa a través d’una finestra de metacrilat de la porta principal i havien intentat sostreure, sense èxit, la caixa forta. Immediatament les patrulles van iniciar una recerca per la zona per tal de localitzar els lladres, els quals haurien fugit amb un vehicle.

Al cap d’una estona, es va rebre un nou avís d’alarma de robatori en una empresa panificadora, situada al municipi d’Hostalric. En aquest cas, els lladres van sostreure una caixa metàl·lica, que contenia uns 400 euros, i van fugir en un vehicle.

Després de comprovar tots els indicis i la ruta de fugida dels lladres, els investigadors van determinar que els dos fets haurien estat perpetrats pels mateixos autors. Davant la sospita que podrien intentar un altre assalt durant la mateixa nit, es va establir un dispositiu policial, per tal d’interceptar-los.

Pels volts de les 22 hores del diumenge, els mossos van detectar la presència d’un turisme davant les portes d’un taller de vehicles, en un polígon comercial de Terrassa i van decidir fer un seguiment discret.

Minuts més tard, els agents van observar com del vehicle baixaven tres persones i es posaven a manipular la persiana que hi havia davant la porta del taller, fins que la van aconseguir obrir. Seguidament, amb una pota de cabra, van intentar obrir una segona porta, per accedir a les oficines, moment en què es van veure sorpresos pels mossos.

Davant la presència policial els lladres van reaccionar violentament. Un d’ells esgrimint un mall de grans dimensions i un altre una pota de cabra, es van encarar als agents i els van agredir. Tot i l’atac, els policies van aconseguir reduir i detenir els lladres. Posteriorment els mossos van rebre assistència sanitària pels cops i contusions que havien patit.

Tanmateix, els investigadors van observar que el vehicle dels detinguts portava dues plaques de matrícula, una a sobre de l’altra enganxades amb brides de plàstic. Pel aquest motiu també van quedar detinguts com a presumptes autors d’un delicte de falsificació de document públic.