L’Estat pren el control dels Mossos d’Esquadra tot i que afirma que no és una retirada de competències

El fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha ordenat que els Mossos d’Esquadra es posin a les ordres d’un comandament únic, que recau en la persona del coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez dels Cobos. El número tres d’Interior coordinarà Cos Nacional de Policia, Guàrdia Civil, Guàrdia Urbana i la policia catalana amb la intenció d’evitar el referèndum del proper 1 d’octubre.

Avui, dissabte 23 de setembre, es va celebrar una reunió entre el fiscal i els responsables dels tres cossos. El conseller Forn ja va avisar que s’està preparant el terreny per intervenir a la policia catalana. El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, rebutja aquesta decisió, mentre Valentí Anadón, portaveu de SAP-FEPOL, el principal sindicat de Mossos, ha afirmat que en el cos hi ha una gran sensació d’incertesa.